Waarom meefietsen?

Onze fietsdagen zijn inmiddels een begrip geworden op de Veluwe. De eerste fietsdag ten bate van het evangelisatiewerk werd georganiseerd in 1998. En sindsdien is het traditie om tijdens een van de zomermaanden te fietsen voor het goede doel.

 

Velen hebben in de achterliggende jaren hun steentje bijgedragen aan onze fietsdag en hebben ervaren hoe fijn deze dagen zijn geweest. Want naast fietsen en genieten van prachtige plaatsen op de Veluwe is deze dag ook een ontmoetingsdag. Uit het hele land komen enthousiaste fietsers: (jonge) kinderen, gezinnen, alleenstaanden, ouderen, iedereen is van de partij.

 

Tijdens de fietsdagen wordt er gefietst voor het evangelisatiewerk dat in Amsterdam mag worden verricht door het Deputaatschap Evangelisatie, uitgaande van de Gereformeerde Gemeenten. Ook wel bekend als Bij Simon de Looier.

 

In 2019 wordt er ook gefietst voor de nieuwbouw van de Gereformeerde Gemeente te Beekbergen. De bouw gaat van start in het najaar van 2019. 

 

De route tijdens de fietsdag wordt steeds met zorg samengesteld. En ondanks dat het startpunt van de route veelal op dezelfde plaats is wordt ieder jaar toch weer door een ander gebied gefietst. Auto(snel)wegen worden zo veel als mogelijk vermeden. U fietst door de bossen, over heidevelden, langs schitterende vennetjes en u krijgt zo een geweldige indruk van de schoonheid die de Veluwe biedt. Met enig geluk treft u zelfs een ree of een wild zwijn aan.

 

Centrale plaatsen in de route zijn de koffieplaats en de lunchplaats waar u volop de gelegenheid hebt om uit te rusten. Bij de koffieplaats is koffie, thee en frisdrank te verkrijgen. Gecombineerd met een lekkere koek van Echte Bakker Keurhorst tankt u weer optimaal bij voor het volgende deel van de fietsroute. Bij de lunchplaats aangekomen treft u daar allerhande broodjes, soep, friet en (fris)drank. Dit alles tegen schappelijke prijzen. 

 

Wat ons betreft komt u de sfeer ook eens "proeven". Of fietst u opnieuw mee wanneer u eerder deel nam aan onze fietsdag.

 

Bekijk ook de overige informatie op deze site eens en concludeer dat deze fietsdagen een hoogtepunt zijn in uw gezinsleven. Nogmaals, van harte welkom!